Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    10+ Posting Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Toronto
    Posts
    13
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Offsets for TOGA (MCP Thrust Hold)

    Trying to assign Go Around buttons on thrust levers, and can't seem to find the offset that corresponds. Same offset which commands the thrust (n1) hold mode on the 737 MCP, haven't been able to track it down in the sysvar file. Any help greatly appreciated!

  2. #2
    500+ This must be a daytime job
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    564
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Quote Originally Posted by rippey View Post
    Trying to assign Go Around buttons on thrust levers, and can't seem to find the offset that corresponds. Same offset which commands the thrust (n1) hold mode on the 737 MCP, haven't been able to track it down in the sysvar file. Any help greatly appreciated!
    It isn't a pmSystems variable so it isn't in the "sysvar.txt" list. The main PM offsets list (in the PM documentation webpages) shows what you want as bit 21 in the DWORD offset 5412. It is labelled "THR" (after 747 practice I believe). You have to toggle the bit to emulate pushing the button.

    Regards
    Pete

  3. #3
    10+ Posting Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Toronto
    Posts
    13
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    thanks a lot!

  4. #4
    500+ This must be a daytime job
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    564
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Quote Originally Posted by rippey View Post
    thanks a lot!
    Sorry, bit 21 in DWORD offset 5410 not 5412, of course.

    In my code i only use 16-bit offsets for PM, so I had bit 5 in WORD 5412. I converted it correctly then typed it wrong!

    Pete

Similar Threads

  1. How to hold pieces down on a CNC machine?
    By twisted8 in forum CNC Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 02-26-2011, 08:59 AM
  2. Bet you can't hold back a laugh
    By Trevor Hale in forum Pilots Lounge - Let your Hair down
    Replies: 4
    Last Post: 04-27-2008, 11:10 AM
  3. on hold
    By Mr. Midnight in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 6
    Last Post: 05-25-2007, 05:46 PM
  4. PM TOGA Functionality
    By imported_Rob's 747-400 in forum FS2Phidget Users
    Replies: 1
    Last Post: 04-04-2005, 12:11 PM
  5. MCP390d Beta AutoPilot and Altitude Hold Button
    By Eddie Armaos in forum PM General Q & A
    Replies: 1
    Last Post: 11-24-2004, 03:38 AM