Results 1 to 8 of 8
  1. #1
    MyCockpit Support Staff


    Westozy's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    1,493
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Latching toggle switches

    Hi all, does anybody know where I can buy the latching toggle switches for use as Airbus fuel switches? I can't find any in Oz.

    Cheers, Gwyn

    PS Someone sent me an email titled "737 TQ" and I accidently deleted it....doh! Sorry mate!

    737NG using Prosim737, Immersive Calibration Pro, Aerosim Solutions motorized TQ & cockpit hardware, CP Flight MCP & FDS SYS1X, SYS2X & SYS4X, FDS PRO FMCs, AFDS units & Glarewings, Matrix Orbital ELEC display, Pokeys Landing & Cruise alt display, Buttkicker Gamers, 3 x BenqMW811ST projectors with a Matrox Th2Go
    http://www.aerosimsolutions.com.au
    Supporter of MyCockpit.org, please join me in donating!!!

  2. #2
    150+ Forum Groupie flightdeck's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    LOWW
    Posts
    174
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Gidday Gwyn,
    have you tried COCKPITSONIC? They have a lot of Airbus components!

    http://www.cockpitsonic.com/index.ph...&listtype=list

    Cheers
    René
    René Billiani
    www.fly737.com

  3. #3
    Here you go mate

    http://shop.airsimtech.com/store/sho...?idCategory=50

    If your just after the switches then rs components or farnell online sell them in Aus.

    http://www.rsaustralia.com
    http://au.farnell.com
    Search locking toggle
    Gary

  4. #4
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Trevor Hale's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Hey Gwyn,

    I am trying to understand what your after. I can get switches (without the caps) like GSEY showed you for 4 bucks each from the local Radio Shack/Source. It is a standard Toggle Switch "ON OFF" What do you mean by making it latching though? I can't believe you can't get these in OZ?

    Can ya help me understand a bit. I would be more then happy to post you a couple. Wouldn't take me long to get em to ya.

    Trev
    ________________________
    Trevor Hale

  5. #5
    A latching or locking toggle means you have to pull the switch up before you can move it. It is a safety feature and is different from a standard toggle switch.

    Gary

  6. #6
    2000+ Poster - Never Leaves the Sim Trevor Hale's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,432
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Ahhhhh.. That makes sense... Perfect, thanks Buddy.
    ________________________
    Trevor Hale

  7. #7
    300+ Forum Addict



    Join Date
    Feb 2007
    Location
    California, USA
    Posts
    406
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    NKK Switches (www.nkkswitches.com) makes locking toggles. For example see the last page in this short form catalog http://www.nkkswitches.com/pdf/stogglesmedcap.pdf

    These are commercial duty rather than aviation types so are "moderately" affordable. In the US, Digikey sells them for US$11~15 a piece depending on the model.


    NKK lists Arrow Electronics and Future Electronics as distributors in Australia.

  8. #8
    MyCockpit Support Staff


    Westozy's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Perth, Western Australia
    Posts
    1,493
    Contribute If you enjoy reading the
    content here, click the below
    image to support MyCockpit site.
    Click Here To Contribute To Our Site

    Thanks guys for the help, it was under my nose all the time as I have an RS Components catalogue and found them on page 1410.
    http://www.rsaustralia.com/cgi-bin/b...cape&Nr=avl:au

    AUD$13.90ea. Cockpit Sonic 83 Euros, tell em' they're dreaming!

    Cheers, Gwyn

    737NG using Prosim737, Immersive Calibration Pro, Aerosim Solutions motorized TQ & cockpit hardware, CP Flight MCP & FDS SYS1X, SYS2X & SYS4X, FDS PRO FMCs, AFDS units & Glarewings, Matrix Orbital ELEC display, Pokeys Landing & Cruise alt display, Buttkicker Gamers, 3 x BenqMW811ST projectors with a Matrox Th2Go
    http://www.aerosimsolutions.com.au
    Supporter of MyCockpit.org, please join me in donating!!!

Similar Threads

  1. MCP 737 Toggle switches and keypress in FSX
    By JohnKnox in forum OpenCockpits General Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 10-28-2009, 11:51 PM
  2. toggle switches to fs9
    By smartarze in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 29
    Last Post: 09-08-2009, 04:43 PM
  3. Toggle Switches
    By colaboy in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 6
    Last Post: 12-08-2008, 06:40 AM
  4. Toggle switches to momentary switches?
    By Patrik in forum Where to Start Building a Home Cockpit
    Replies: 5
    Last Post: 10-23-2007, 09:58 AM
  5. Latching Type Toggle Switches?
    By bowingic in forum General Builder Questions All Aircraft Types
    Replies: 4
    Last Post: 12-01-2005, 07:00 PM