Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode_alt.php on line 1270

Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode_alt.php on line 1270

Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode_alt.php on line 1270

Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode_alt.php on line 1270

Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode_alt.php on line 1270

Warning: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in ..../includes/class_bbcode_alt.php on line 1270
MyCockpit.org - JeeHell http://www.mycockpit.org/forums/ en Wed, 20 Nov 2019 23:20:37 GMT vBulletin 30 http://www.mycockpit.org/forums/images/misc/rss.png MyCockpit.org - JeeHell http://www.mycockpit.org/forums/ Strange Behaviour reading Offset 7396 (Batteries) http://www.mycockpit.org/forums/showthread.php?t=32525&goto=newpost Sun, 17 Nov 2019 22:05:05 GMT Hi @all, I am reading the offset 7396 (Battery Status) with Arduino/Mobiflight and there is a strange behaviour. Maybe you can enlight me if this... Hi @all,

I am reading the offset 7396 (Battery Status) with Arduino/Mobiflight and there is a strange behaviour. Maybe you can enlight me if this is correct or an error.

The Offset 7396 (Bits 3 and 5) deliver the Status if BAT1/BAT2 is OFF. As no further description is given, I assume 0 means OFF and anything else means ON. Now there is the following behaviour:
  • If both Batteries are OFF, both offset values are 0.
  • If both Batteries are ON, both offset values are 0, too.
  • If I switch on BAT 1, the offset value of BAT2 (which is OFF) turns to 32.
  • If I switch on BAT 2, the offset value of BAT1 (which is OFF) turns to 8.


What is the intention behind this behaviour? Or is this an error?

For my understanding, both offset bits should have positive values if both batteries are turned OFF.
Thank you very much for your help.
Best regards,
Marco ]]>
JeeHell Knoepflesdruecker http://www.mycockpit.org/forums/showthread.php?t=32525
Rudder Trim Offsets in 7 Seg Display driven from Jeehell via FSUIPC to Ardnuino/Mobiflight, help needed http://www.mycockpit.org/forums/showthread.php?t=32519&goto=newpost Tue, 12 Nov 2019 11:35:36 GMT Hi freaks, i am coming from the Mobiflight Forum: https://www.mobiflight.com/forum/topic/4116.html I want to drive a 4 digit 7 segment display... Hi freaks,

i am coming from the Mobiflight Forum:
https://www.mobiflight.com/forum/topic/4116.html

I want to drive a 4 digit 7 segment display to show the rudder trim offset in Lower Pedestal.
They are connected to an Arduino Board, software on that is Mobilflight.

I need the right offsets. Does anyone know, if Jeehell supports these outputs and how to program the MF?

Regards
Andy ]]>
JeeHell spaceweather http://www.mycockpit.org/forums/showthread.php?t=32519
Change table errror http://www.mycockpit.org/forums/showthread.php?t=32506&goto=newpost Sun, 10 Nov 2019 18:58:07 GMT Hi JL, usually i do first start P3D, load the situation and aircraft and once loading is complete i start FMGS-server and everything is fine. But if... Hi JL, usually i do first start P3D, load the situation and aircraft and once loading is complete i start FMGS-server and everything is fine. But if i change just the aircraft thereīs popping up a red text in P3P says "Change table" and then "change table error TBL341". This happens aswell if only change the livery of the aircraft. I have one aircraft.cfg with different FLTSIM entries for DLH, Eurowings etc. But it seems, even if you only change the livery, that P3D reloads the cfg-files too.

The error message stay nailed to the upper left corner, no matter if i close FMGS-Server and restart it. Only if i restart P3D, and first loading the aircraft with the livery i want, and once everything is loaded on P3D then i start FMGS-Server every thing is ok. The short red message apears "Tables found" and disapears.

In case the error is detected, i havenīt had any issues so far and the FMGS seems to work properly, but it make me nervous, like pilots are always nervous if there is an error but everything seems operating normal. I was exspecting that this message should disapear, because of the constant dataflow between FMGS and the SIM.
May you can have a look into this why itīs happen and may be it should not.

Cheers
Bernd ]]>
JeeHell bbruechmann http://www.mycockpit.org/forums/showthread.php?t=32506
ILS signal not found http://www.mycockpit.org/forums/showthread.php?t=32502&goto=newpost Fri, 08 Nov 2019 22:53:45 GMT The ILS signal is not found anymore. Not sure, if it has to do with moving FMGS on a client PC. I updated the AIRAC from Navigraph 2 times now,... The ILS signal is not found anymore.
Not sure, if it has to do with moving FMGS on a client PC.
I updated the AIRAC from Navigraph 2 times now, always recreated the bin files and copied them on all clients.

The ILS frequency is programmed in the MCDU and identified according to the Nav Charts.
I tested it with P3D default airports. Only the vertical ILS indicator appeared, but not the horizontal indicator.

I never had problems whith the Navdata, when FMGS was on the Server PC. But not sure, if this is my problem, or if it has something to do with the AIRAC data. But I tried 4 different airports now > no ILS. VOR and ADF frequences work however.

I think, it's a problem in my settings.

Can it be, that my FSscenery.cfg is not configured properly?
Or maybe I deleted one of the important files when regenerating the bin files?

Thanks,
Michael ]]>
JeeHell michael1508 http://www.mycockpit.org/forums/showthread.php?t=32502
How to Drive the 7segment at Rudder Panel http://www.mycockpit.org/forums/showthread.php?t=32487&goto=newpost Sun, 27 Oct 2019 16:52:48 GMT Hey Guys what Solution do you use to Drive the 7 segment displays at the Rudder Panel? i use skalarki IOs, but no ports free anymore. i dont... Hey Guys

what Solution do you use to Drive the 7 segment displays at the Rudder Panel?
i use skalarki IOs, but no ports free anymore.
i dont want to use SIOC.

Regards
Andy ]]>
JeeHell spaceweather http://www.mycockpit.org/forums/showthread.php?t=32487
Opencockpit modules frequency problem http://www.mycockpit.org/forums/showthread.php?t=32486&goto=newpost Fri, 25 Oct 2019 06:56:27 GMT hello, guys, i have in my cockpit the plug and play USB modules of opencockpits (twice radios and atc) i control it with the IOCModules v1.6Beta1... hello, guys,
i have in my cockpit the plug and play USB modules of opencockpits (twice radios and atc) i control it with the IOCModules v1.6Beta1 program . Yesterday I made a flight to LFMN and was asked by pro atcx to set the Approch frequency 124.18, which is not possible because it only sets 25 khz steps. Do any of you have this configuration running and could help me?
I tried it with sioc directly, but can't get any further at the moment! Thanks in advance!

regards Peter ]]>
JeeHell pete_fuss http://www.mycockpit.org/forums/showthread.php?t=32486