PDA

View Full Version : PMDG Engine Failure at V1



Induced_Drag
04-19-2008, 06:21 PM
Dear All,

I'm wanting to use PMDG failures section to fail an engine around V1. Whatever failure time in seconds I set it seems to fail around 100 kt. Does anyone else have this problem? Any fixes?

Does anyone know of any programs to allow me to set engine failures based on aircraft speed during takeoff? I've searched AVSIM but nothing found.

Any help much appreciated as always.

Regards,
ID.

Westozy
04-19-2008, 08:34 PM
I think you need a valid flight programmed into the FMC, this is the only way to get the V speeds up on the speed tape. I think 100kn is probably a default figure used when the FMC is not active.

Gwyn

Induced_Drag
04-20-2008, 07:46 AM
Dear Gwyn,

Thanks for that, I've had it working with PMDG in the past but since moving to PM I do not input a flightplan / speeds in PMDG hence this is probably why it does not work anymore, I hadn't thought of that. I think you have hit the nail on the head! Many thanks.

I'll give it a try later today.

Regards,
ID.

Induced_Drag
04-20-2008, 06:07 PM
Dear Gwyn,

You were quite correct. After entering the performance data, speeds and a route the Engine failure V1 cut timing parameter then works.

Thanks again,
ID.