PDA

View Full Version : FSUIPC question



737NUT
10-27-2007, 05:25 PM
I have my 737 reverser levers on microswitches. I can't seem to find in fsuipc where i can assign a button press from a joystick to activate the reverser's till released. Any ideas?
Thanks,
Rob

ak49er
10-27-2007, 11:48 PM
I believe that you would open FSUIPC using the Modules tab, then select button and switches, and adjust from there, you may have to disable your settings for that key press or joystick assignment in MSFS.

737NUT
10-28-2007, 12:14 AM
I believe that you would open FSUIPC using the Modules tab, then select button and switches, and adjust from there, you may have to disable your settings for that key press or joystick assignment in MSFS.

I tried the buttons tab and in the pull down menu there is no option for reverse. Everything else under the sun is there but not what i need.

Westozy
10-28-2007, 06:38 AM
My reverser switch commands "F2" when it makes, enabling reverse and then it commands "F1" when the switch is released, this works good!

Gwyn

sas550
10-28-2007, 06:45 AM
My reverser switch commands "F2" when it makes, enabling reverse and then it commands "F1" when the switch is released, this works good!

Gwyn

But does it work for separate engine?

Michael Carter
10-28-2007, 08:28 AM
I don't know if that method will work for separate reverser controls, but it might. For individual reverser function axis assignment is usually used.

Mine use the F2 assignment trick too. There is only one switch and it's all or nothing.

Matt Olieman
10-28-2007, 10:26 AM
Correct me if I'm wrong, but as far as I know, there is no way to reverse engines separately at least with FS9.

If there is a way, I would certainly like to know :)

737NUT
10-28-2007, 10:40 AM
Matt,
FS9 does support seperate engine thrust thru the 'axis' asignment only. 0 to -4039 is reverse.

I could easily program a button to give full reverse thrust thru SIOC but that would require running the wires to another card outside the TQ i have. Trying to keep it neat this time. :)

Matt Olieman
10-28-2007, 10:51 AM
Sorry, should of been more specific in my comment. I was thinking more in relation to key strokes.

737NUT
10-28-2007, 11:02 AM
Sorry, should of been more specific in my comment. I was thinking more in relation to key strokes.

Through SIOC you could program buttons to do what you need no problem. I did that in my old sim, micro switches activated seperate reverse by sending -4000 to the throttle axis when i pulled the reverse levers.

Matt Olieman
10-28-2007, 11:09 AM
Through SIOC you could program buttons to do what you need no problem. I did that in my old sim, micro switches activated seperate reverse by sending -4000 to the throttle axis when i pulled the reverse levers.


Fantastic Rob, thank you :)

Trevor Hale
10-28-2007, 12:08 PM
I am using fsuipc and select "engine #2 Decrease throttle" from the pulldown menu check the box for repeat

Works like a charm and engine #2 reverses only.

Best regards,

Trev