PDA

View Full Version : Couple of minor PM teething probs (CDU) ?



David Rogers
10-23-2007, 04:48 PM
[EDIT: I fixed the problems, yeeha!].

Just one question to any other PM'ers out there;

When I hit the N1 button on my CP Flight MCP (which is linked to the PM TO/GA), the engine spools up VERY slowly, which is really unrealistic.

Any clues what is causing this?

Cheers,

Dave

Trevor Hale
10-23-2007, 06:09 PM
Ahh growing pains.. Arent they fun.

Make a backup of the 737 config file in the cdu directory. then open the file in notepad. you will easily see how it is all laid out.

Max flap extend/operating speeds etc.

Once you have them set, you need not change them again. by default they shoudl eb close and will indicate on the PFD with the red lines in the speed tape as they are deployed.

To set the V1, VR, and V2 speeds double click on them in the cdu, but before you can set them you need to set your ZFW first by double clicking the ZFW button in the cdu.

Good luck.

Trev

David Rogers
10-24-2007, 07:54 AM
Trev - If I'm ever in Ontario I owe you a beer!

All parameters now set up perfectly in the 737 file in the PM CDU folder.

Cheers!

Dave.

sas550
10-24-2007, 02:28 PM
When I hit the N1 button on my CP Flight MCP (which is linked to the PM TO/GA), the engine spools up VERY slowly, which is really unrealistic.

Any clues what is causing this?

Cheers,

Dave

This is a known issue with the latest mcp build. Hope it will be fixed in the next build whenever we'll see it.

I push the levers to a close value before I go TO/GA.

Trevor Hale
10-24-2007, 02:33 PM
Trev - If I'm ever in Ontario I owe you a beer!

All parameters now set up perfectly in the 737 file in the PM CDU folder.

Cheers!

Dave.

I am going to hold you to that Buddy. I will be counting the days :)

Glad it worked out for ya!