PDA

View Full Version : Vertical Situation Display (How to reposition)



cdjung
08-30-2007, 06:32 PM
I had a chance to run the updated version of the PM suite last night and have to report that it a fantastic improvement and that a lot of the bugs that had been around for some time have been addressed. One thing I noticed on the EFIS 1 page is the addition of the vertical situation display as an addition to the ND. When I called it up it overlayed the primary ND and needed to be relocated to a position below the ND display. I tried the usual keys (direction keys on the keyboard) after clicking and rightclicking the vertical display element and wasn't able to get it to move. Has anyone else figured out how this element is moved on the display? Thanks.

CJ

Jan Pemöller
08-31-2007, 08:38 AM
could you please send a screenshoot, just to check!

Best regards
Jan

Jan Pemöller
09-03-2007, 12:29 PM
Pls, can someone else confirm the new feature "vertical situation display" in the new builds? If, how can I turn them on and off? Any Offset available?

Thanks for your help
Jan

cdjung
09-03-2007, 03:34 PM
Hello,

I can confirm that the vert situation display is available in the current version of the PM Glass Cockpit Boeing Suite. I discovered that you can select it through the CDU displays menu LEFIS I believe.

Haven't had time to post a screenshot, but the display does show up. I only think it is useful if you are flying over an area with terrain loaded in the database. My problem was that I could not find a way to move the display element.

Cheers!

CJ

Jan Pemöller
09-05-2007, 08:22 AM
on this video you can see the vertical situation display in a real B737-800

http://board.vacc-sag.org/redirect-to/?redirect=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DuIfCk4zV_t0

Pls explane how you turn it on.

Thanks
Jan

Norbert-EDDV
09-06-2007, 09:57 AM
Hi,
I just found it on
MENU / EFIS-L / TERRAIN / VERT TERRAIN
Greetings
Norbert

Jan Pemöller
09-09-2007, 05:47 AM
Thanks, I found it!
But it doesnt show the flightpath, only the ground terain ...
Or am I missing here something?

Best regards
Jan

Norbert-EDDV
09-09-2007, 07:04 AM
It seems that it is maybe an appetizer from Enrico for later functions that will come?
Otherwise I can not recognize any functions except the altimeter indicator on the left and color changing line on the bottom.
But it will be a nice tool if it will work as you have shown in your fine video.
Greetings
Norbert

dogtanian
04-03-2009, 04:45 PM
In the real aircraft the VSD is selected by pressing the CTR button on the EFIS. I didn't even know this function had been added.